Virksomheder får hjælp til vækst – og tager socialt ansvar

Fem virksomheder fra Albertslund og Glostrup Kommune har mulighed for at deltage i et nyt projekt, hvor de får hjælp fra professionelle forretningsudviklere til at skabe vækst i virksomheden, hvis de samtidig tager et socialt ansvar og ansætter udsatte borgere.

Professionel rådgivning og sparring fra forretningsudviklere og undervisning af eksperter inden for strategi og bestyrelsesarbejde, økonomistyring, afsætning, rekruttering og meget mere. Det er blot nogle af de væksttilbud, der venter de tre Albertslund virksomheder, der kommer med i projektet Vækst med social bundlinje. Til gengæld skal virksomhederne være indstillet på at ansætte flere udsatte borgere i virksomheden.

Over 400.000 står i disse år uden for arbejdsmarkedet og mellem 7–8 procent af en ungdomsårgang kommer hverken i job eller i uddannelse. Hvis udfordringen skal løses, skal der tænkes nyt, og Den Sociale Kapitalfond, der er en del af projektet, har tidligere oplevet stor succes med målrettede vækstprogrammer for virksomheder, der gerne vil tage et særligt socialt ansvar.

Investering betaler sig
Virksomhederne betaler ikke for at være med ud over den arbejdstid, de investerer i projektet. Til gengæld skyder kommuner og fonde penge i projektet, og kommunerne betaler mere, jo flere udsatte borgere, der kommer i arbejde. Det forventes, at kommunernes investering hurtigt vil tjene sig hjem i form af sparede udgifter til overførselsindkomster samt øgede skatteindtægter. Metoden kaldes ’Payment by Results’ og har tidligere været afprøvet i blandt andet en række jyske og sjællandske kommuner med gode resultater.

”Der er to store dagsordner i Albertslund: Vækst og velfærd. Vi vil sikre vores virksomheder en unik mulighed for at udvikle deres forretning og skabe flere arbejdspladser hos tre udvalgte Albertslund-virksomheder. Samtidig bliver der plads til borgere, som har svært ved at finde deres rette hylde på arbejdsmarkedet. Tilskuddet til virksomhederne efter resultater vil være en effektiv måde at få løftet flere borgere ud på det private arbejdsmarked” siger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune.

I alt 5 virksomheder fra Albertslund og Glostrup Kommune får mulighed for at deltage i projektet. Der er ansøgningsfrist 26. februar 2018. Interesserede virksomheder kan finde ansøgningsskemaet på: http://www.densocialekapitalfond.dk
FAKTA

Om projektet

Vækst med social bundlinje er et partnerskab mellem Den Sociale Kapitalfond, Erhvervsministeriet samt en række fonde og kommuner. Projektet blev lanceret i marts 2017. Ti virksomheder fra Herning, Ikast-Brande og Kolding kommuner deltog i projektets første runde frem til september 2017. I anden runde, der startede i oktober, har virksomheder fra tre nye kommuner, Gladsaxe, Frederiksberg og Rudersdal, mulighed for at søge om at være med. Albertslund og Glostrup kommuner deltager sammen i en tredje runde med i alt fem virksomheder.

Udgivet d. 7. december 2017