Tag imod unge praktikanter, når det passer dig!

Jo bedre, unge mennesker kender til hverdagen, opgaverne og forventningerne på en arbejdsplads, jo bedre chancer er der for, at de træffer det rigtige valg om uddannelse, gennemfører den, og i sidste ende gør gavn i et godt job.

Vallensbæk Kommune har derfor indført obligatorisk erhvervspraktik for alle elever i 8. klasse. Kommunen ønsker at bidrage til, at de unge får større forståelse for arbejdsmarkedet og erhvervslivet, både til gavn for deres egne muligheder senere i livet, og for at have et arbejdsmarkedsparat befolkningsgrundlag for områdets virksomheder. Derfor ønsker Vallensbæk Kommune at opbygge et bredt netværk af mulige praktikvirksomheder, som de kan vejlede eleverne til at søge erhvervspraktik hos.

Når det passer dig!

Den obligatoriske erhvervspraktik har typisk en varighed af 1 uge og er ikke placeret på en bestemt uge, men kan placeres fleksibelt i løbet året, så det også kan tilpasses din virksomheds virkelighed.

Grundpræmissen er, at eleverne selv skal finde deres praktikplads, da der også er væsentlig læring i den proces. Men Vallensbæk Kommune vil gerne kunne vejlede deres elever i retning af bestemte virksomheder, som er positivt indstillede i forhold til at modtage praktikanter. Og her vil vi i Erhvervssammenslutningen opfordre jer alle til at hjælpe en ung godt på vej.

Hvis du har mod på at prøve en praktikant, kan du kontakte Mikkel Dankert fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Vallensbæk på telefon: 51593515 eller mail: mikdan@vallensbaek.dk

Udgivet d. 20. maj 2016