Solgt på Jesper Bergstrøm

Torsdag aften var ca. 35 medlemmer af Erhvervssammenslutningen samlet for at høre kropssprogsekspert Jesper Bergstrøms foredrag: “Kropssprog, der sælger”. Bergstrøm fik med sin store entusiasme og overskud virkelig solgt ideen om, at dit kropssprog udgør mere end halvdelen af dine potentielle salg.

Jesper Bergstrøm er ekspert i positiv psykologi, non-verbal kommunikation og kropssprog, og har coachet alt fra tidligere statsministre og organisationsdirektører til privatpersoner i at blive gladere, bedre ledere eller give et bedre førstehåndsindtryk. Torsdag var det så Erhverssammenslutningens medlemmer, der skulle coaches i at blive bedre sælgere ved hjælp af deres kropssprog.

Bergstrøm fortalte blandt andet, at folk kun husker omkring 8% af at oplæg, når de sidder stille på en stol. Derfor kom alle hurtigt op af stolene og ud på gulvet, for at kunne lytte aktiv og deltage i de mange øvelser, som Bergstrøm havde planlagt for aftenen. Deltagerne fik eksempelvis lov at iagttage hinanden, mens de fremførte deres ‘elevator-pitch’ på et minut. Efterfølgende var der kritik og diskussion af de iagttagelser, som deres samarbejdspartner havde observeret i deres kropssprog under deres elevator-pitch.

I en anden øvelse skulle deltagerne udsættes for “social quicksand”. Social quicksand kan beskrives som den følelse og situation der opstår, når man fortæller en historie, og den man fortæller den til agerer meget uengageret ved fx at kigge på sin mobil, kigge væk og/eller flakke med øjnene eller sukke højlydt, mens man taler. Øvelsen var rigtig svær at gennemføre for deltagerne, fordi den er ubehagelig at være i, men især fordi mennesker har tendens til at tale meget usammenhængende, gå i stå og glemme hvad de vil sige, når dem de taler til ikke udtrykker velvillighed og aktivt lytter.

Gennem aftenen kom Jesper Bergstrøm med mange guldkorn og spændende statistikker over, hvor meget vores kropssprog har at sige for at lukke aftaler med potentielle kunder. Blandt andet lærte deltagerne:

Det er vidst sandt at sige, at alle deltagere gik fra foredraget klogere på deres salgsteknikker og sig selv – og med et stort smil på læben!

Udgivet d. 12. november 2021