Salget er ladet med video og fotos

Tirsdag aften var 40 medlemmer og gæster samlet på Glostrup Park Hotel til en aften i foto- og videoens tegn.

Kan man klare sig med mobilen?

De fleste kender til, at mobiltelefonen er et nøgleværktøj i deres daglige forretningsgang. Man taler med kunderne, skriver mails, tjekker LinkedIn og sms’er til kollegaerne fra sin mobiltelefon. Nu putter vi imidlertid et endnu et lag på mobiltelefonens mange funktioner – den er nemlig også godt til at tage billeder til din markedsføring – når du altså ved hvordan.

Jesper Koefoed er professionel fotograf og lever af at tage professionelle produktbilleder og portrætter. I sit oplæg fokuserede Jesper på, hvordan du tager professionelle billeder med din mobil. Jesper delte flot ud af sine allerbedste tips til at tage billeder, der får det rigtige og skarpe fokus, den rette lyssætning og mest optimale opstilling af produkter, for at kunne sælge bedre og mere.

Udover at være en skarp produktfotograf er Jesper også en erfaren portrætfotograf. derfor stillede han efter mødet sine evner til rådighed for mødets deltagere, som kunne få taget deres eget professionelle portrætfoto til brug på hjemmeside, LinkedIn m.m.

Alle kan blive faglige influencers!

Aftenens anden taler var Mette Nissen Pedersen fra Essens Kommunikation. Mettes oplæg handlede om, at nedrive nogle af de mure, der afholder folk fra at bruge video i deres markedsføring og hendes bedste anbefalinger til hvordan. Der blev især lagt vægt på, at du/I der driver, ejer eller arbejder i en given virksomhed er den naturlige ekspert, så hvorfor ikke fange bruge afsætte som naturlig, faglig ekspert til at fange folks opmærksomhed?

Nogle af de ting, som afholder folk fra at bruge video er, at de lægger (for) meget vægt på teknik, kamera, mikrofon osv, og tror de skal købe ind i dyre domme, for at blive taget seriøst. Noget andet er, at det for mange kan være meget akavet og ligefrem ubehagelig at blive bedt om at optaget og tale på en video.

Første hindring er i følge Mette Nissen Pedersen lige til at slå i jorden. Nogle af de bedste ‘faglige influencers’ på LinkedIn og Youtube er mange gange dem, der filmer med håndholdt mobiltelefon og taler uden manuskript. Så længe man har noget på hjerte, ved hvad man snakker om og lyst til at fortælle om det, kan det aldrig blive helt skidt – dyrt udstyr eller ej. Med hensyn til kameraet-tække, er dette måske en sværere udfordring. Det er en personlig ting, om man kan lide at stå foran et kamera eller ej. Øvelsen bør da være, at finde en i virksomheden, som kender til produktet/ydelsen/virksomheden og som det ligger let at ‘være på’.

Deltagerne gik fra mødet med en ny lyst til selv at kaste sig over fotoskydningen og teste video af på egen krop og i deres markedsføring.

Udgivet d. 17. november 2021