Med grønne fingre og stålsat vilje

For ni år siden blev en personlig kamp mod overvægt også starten på Blynert Træpleje, Have og Ejendomsservice. I dag er de fire mand på fuld tid i firmaet, der har som succesmål, at kunderne om 15-20 år skal omtale dem lige så positivt, som de gør i dag

Hver morgen starter Claus Blynert tidligt hjemme i Vallensbæk med at tilberede madpakker og røre et mix af figner, dadler og forskellige frø til en grød som serveres med skyr. Så kommer medarbejderen, aboristen William Fyhn og får en portion, og de to mænd begiver sig ud med køletasken med madpakker til teamet i Blynert Træpleje, Have- og Ejendomsservice.

Claus Blynert ved, hvor vigtigt det er at spise en både solid og sund kost. På en gennemsnitlig arbejdsuge er de fire mand hele tiden i gang, et eller andet sted på Sjælland, med forskellige fysisk krævende opgaver; Som når de fælder birketræer med rådskader i en boligforening, slår bjørneklo ned med le på et kommunalt naturområde, ordner blomsterbede og slår græs for virksomheder, beskærer træer i børnehaver, og klipper hæk og busketter i villahaver. 

Virksomheden servicerer pt. fast 26 forskellige virksomheder, seks boligforeningen og et væld af private kunder med alt fra rensning af tagrender, vedligeholdelse af græs og bede til træpleje og træfældning. Og de fleste kunder kommer til på anbefaling af andre.

Den personlige kamp mod en vægt på 184 kg blev også et positivt karriereskift for Claus Blynert, som i august 2020 fylder 50 år.

Kostomlægning og karriereskift

Det var ellers ikke grønne fingre der formede starten på Claus Blynerts arbejdsliv. Da han efter en årrække – og på stærk opfordring fra sin hustru, Pia  – forlod lastbilen og jobbet som eksportchauffør, byggede han en karriere op inden for transport- og logistikbranchen. Her arrangerede han bl.a. messer i Bella Center, styrede 3. parts logistik hos transportfirmaet DSV og i 2007 blev han hentet ind til en tidsbegrænset stilling som Lager og Logistikchef, da Globus Wine skulle opbygge og indrette en helt ny virksomhed med aftapning af Bag-in-Box-vine.

– Men på det tidspunkt vejede jeg 184 kg. Så jeg var jo faktisk to gange mig.., siger Claus Blynert, og fortæller om det seje forløb, som fulgte:

– Jeg satte mig for, at dét skulle jeg ændre på, og lavede en aftale med mig selv om, at jeg ikke én eneste aften måtte gå i seng, uden at have gået en tur på en time. De følgende fire år tabte jeg de første 46 kg på den gåtur og en enkel kostomlægning.

Aborist William Fyhn til tops for at fælde birketræer med rådskader. Arbejdet med træfældning og naturpleje er fysisk krævende, og kendte rollefordelinger,
efteruddannelser og sunde madpakker er en del af dagligdagen. 

Men der skulle mere til, og jeg indså, at jeg simpelthen frygtede at tage det hele på igen, når den tidsbegrænset stilling var afsluttet, og jeg på ny skulle have et fast job i en branche, hvor jeg i pressede og travle perioder ville sidde alt for mange timer bag et skrivebord – og spise alt for meget.

Karriereskiftet kom ved lidt af et tilfælde i 2011, da Claus Blynerts svoger godt kunne bruge hjælp i sin virksomhed med facility service og pasning af udendørsområder. 

– Det skulle give mig smør på brødet, mens jeg fandt ud af, hvad jeg så skulle, og jeg startede min egen virksomhed, Blynert. 

Under mottoet ’Med sjæl og tanke’ arbejder de fire fuldtids- og to deltidsmedarbejdere på hele Sjælland.

Sideløbende opsøgte jeg både en diætist og en psykolog, som hjalp mig med dels en kostomlægning dels det mentale arbejde med vægttabet. Det blev også til to uddannelser som livsmentor, og vægttabsformidler, så det blev en naturlig ting i hverdagen, fortæller Claus Blynert, som i forløbet med ’smør på brødet-jobbet’ også blev meget glad for naturarbejdet med den fysiske aktivitet og de mange mennesker, han mødte på sin vej. 

Virksomhed med sjæl og tanke

Så efter to år med forskellige kurser, uddannelser og underleverancer til svogeren, investerede Claus Blynert selv i diverse havemaskiner, og i 2013 ansatte han de første medarbejdere.

I dag er der ud over de fire fastansatte to deltidsmedarbejdere i virksomheden, som fortsat arbejder både for egne kunder og som underleverandør på udvalgte opgaver, blandt andre for svogeren og øvrige Facility-virksomheder, der gør brug af Blynert-teamets specialer

– Vi vil gerne være de dygtigste på vores område, og gør hele tiden meget for at uddanne os og vedligeholde vores fag. Det er vigtigt, at medarbejderne kender den rolle de har på hver enkelt opgave, og ud over det faglige niveau, vil vi gerne være kendt for vores ligefremme, ærlige og menneskelige tilgang til andre. 

Øverst i træet aborist og træplejer mm. William Fyhn, stående til højre Isa Demir, som er altmuligmand og bl.a. tager sig af almindelig grønservice og er ekstra jordmand på træopgaver. Til venstre Mester Claus Blynert.

Derfor er firmaets motto ’Med sjæl og tanke’ og mit største succeskriterium for det, er, at vores kunder om 15-20 år vil omtale os på samme måde, som de gør i dag og huske os for vores service og væremåde, siger Claus Blynert.

I 2018 nåede han sin idealvægt, og det fejrede han ved at tage på Skovskolen i Nødebo og gennemføre uddannelsen i træklatring og beskæring. Til august fylder han 50 år, og når han selv skal beskrive de store livs- og karriereændringer, han har været igennem de seneste 13 år, siger han:

– Jeg har en meget stålsat vilje – og en stor tålmodighed.

Tekst: Lisbeth Petersen/Odsgard Medier https://odsgard.dk

Foto: Claus Blynert og Lisbeth Petersen

Udgivet d. 26. maj 2020