IT-sikkerhed på agendaen

Erhvervssammenslutningen har de seneste uger haft skarp fokus på IT-sikkerhed.

Til netværksmødet d. 20 januar havde Erhvervssammenslutningen besøg af Leif Jensen, der er IT-sikkerhedsekspert hos ESET Nordics. Leif fortalte blandt andet om, hvordan de IT-kriminelle, ligesom de fleste virksomheder, også har lagt en forretningsplan for 2022. Forskellen er dog, at de kriminelles forretningsplan går på at tjene penge ved at skade din virksomhed.

For at kunne stå imod og ruste sig mod trusler, cyberangreb og datalæk, skal man have indsigt, en plan og søge den rette hjælp. Se Leif’s indlæg inkl. hans Power Point-præsentation med hjælpefulde slides i videoen herunder:

Efter Leifs præsentation stod det pludselig klart, hvor svært det kan være at få sammensat en skridsikker plan for IT-sikkerhed i virksomhederne. Hvor starter man overhovedet? Dette emne tog vi derfor op på et netværksmøde den 10. februar.

Formålet med mødet var at hjælpe hinanden til at definere de vigtigste tiltag, få lagt en plan og komme i gang med at udbrede IT-sikkerhed i virksomheden.

Vi havde besøg af Christian Richter-Pedersen, der er CTO i COMAsystem. Han kom blandt andet med tre konkrete råd om IT-sikkerhed, som alle virksomheder burde koncentrerer sig om. Se med i videoen herunder og hør Christians inputs (ca. 15 minutter):

Udgivet d. 14. februar 2022