Få tilskud til at spare energi

Energistyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til energispareprojekter hos danske virksomheder. Der er afsat 175 mio. kroner i denne omgang – men du skal være hurtig, for fristen udløber den 1. februar kl. 12:00.

Tilskuddet dækker op til 50% af omkostningerne, men du skal huske at søge før projektet går i gang. Alle privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder kan få tilskud til energispareprojekter.

Alle ansøgere vil ’konkurrerer’ om at opnå tilskud ud fra det beløb, der søges. SparEnergi.dk, der Energistyrelsens website oplyser at jo lavere tilskud du ansøger om, jo større sandsynlighed er der for at få et beløb fra puljen.

Læs om, hvordan du kan få tilskud – klik her

Projektet skal reducere det endelige energiforbrug i Danmark. Tiltag, der fremmer konvertering fra fossil energi til el, tildeles en fordel i ansøgningsprocessen.

 Du kan f.eks. søge tilskud til:

Få hjælp af en energirådgiver, hvis du er i tvivl – for det er ikke alt, du kan få tilskud til blandt andet kan du ikke få tilskud til:.

Så meget kan du få i tilskud

3 parametre sætter grænser for, hvor meget du kan få i tilskud:

Om tilskuddet

Tilskuddet skal bidrage til at sænke energiforbruget som et led i målet om at reducere Danmarks CO2-udledninger med 70 % i 2030. Det er en udmøntning af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftale for energi og industri 2020. Puljen er i 2021 på 175 mio. kr. og du kan søge i en 14 dages periode.

Af Michael Odsgard

Udgivet d. 22. januar 2021