Er du Baby Boomer eller Generation X, Y eller Z?!

Det blev 35 medlemmer af Erhvervssammenslutningen meget klogere på, da de deltog i netværksmødet ‘Ledelse og diversitet – sådan leder du mange generationer’ med Erhvervspsykolog Steffen Tange.

I en tid, hvor der er kamp om at tiltrække også de yngre generationer, er det yderst relevant at overveje, hvordan du skaber en samarbejdskultur, hvor der plads til alle, og hvor din virksomhed udnytter mangfoldigheden, så det bliver en succes – også for bundlinjen!

Steffen begyndte med at gennemgå de forskellige generationer vi tilhører og lidt om de tilhørende karakteristika:

Men der er også forskellige forventninger forbundet med de forskellige generationer og det er til det, der ofte skaber knaster på en arbejdsplads. Forventninger til bl.a. meninger; indflydelse / hierarkier; belønninger og ansvar; relationer og samarbejde; anerkendelse og feedback; fleksibilitet og bæredygtighed.

Og så er der alle fordommene – både fra de yngre og de ældre – og noget som de fleste af os nok godt kan nikke genkendende til:

Til slut kom Steffen Tange med en række gode råd til ledelse af diversitet / ledelse på tværs af generationer:

Der var faktisk flere generationer samlet til netværksmødet, hvilket gav en ekstra dimension og rigtig god dynamik i diskussionerne. Så tak til deltagerne for en aktiv deltagelse. Og tak til Steffen Tange for at gøre os klogere på hvordan vi undgår – eller i hvert fald minimerer – generationskløften.

Og endelig skal der lyde et stort TAK til Vallensbæk Kommune for at huse Erhvervssammenslutningen til månedens netværksmøde på Vallensbæk Rådhus.

Se billederne fra netværksmødet her:

Udgivet d. 19. april 2023