Albertslund Kommune søger frivillige mentorer

Albertslund Kommune samarbejder med Landsforeningen Talentspejderne, som er en frivillig, upolitisk og ikke religiøs, humanitær organisation, der støtter unge skoleelever i at se og udvikle deres evner og talenter. Almindelige voksne er mentorer for almindelige unge.

Talentspejdernes mentorer er rollemodeller med lyst, overskud og ressourcer til at hjælpe unge. Mentorerne er fastansatte i virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende, ledere eller pensionister/efterlønnere.

Skriv eller ring til konsulent Pia Hartvig Agerskov pia@talentspejderne.org, mobil 61226010, for at høre mere. Du kan også sende dit navn, adresse, mail og mobilnummer til Pia, hvis du allerede nu ved, at det kunne være noget for dig.

Kan du se dig selv (eller evt. en dine medarbejdere) som mentor for en ung, så læs nærmere her:

HVAD ER FORMÅLET

Formålet med talentprogrammet er at give unge selvtillid og troen på egne evner, så de bliver motiveret til at passe deres skolegang og starter på en uddannelse straks efter folkeskolens 9. eller 10. klasse. Programmet hjælper bl.a. den unge til at finde og i højere grad bruge sine foretrukne læringsstile, intelligenser og personlige karakterstyrker.

LOKALE MENTORER

For at kunne udfolde sine evner og talenter kræves der et godt netværk af nære og anerkendende personer, der er gode rollemodeller, som har overskud og ressourcer til at give noget til andre. En mentor hos Talentspejderne er en medarbejder beskæftiget på en privat eller offentlig virksomhed, hvor ledelsen giver dem fri til at udføre frivilligt arbejde (45. min. pr. uge). Medarbejderne forpligter sig til gengæld at bruge tilsvarende af deres fritid.

En mentor kan også være en frivillig på efterløn eller en pensionist. Alle mentorer skal fremvise en pletfri straffeattest og en børneattest. De skal gennemføre et obligatorisk mentorkursus af én dags varighed.

24 MØDER

Hver uge mødes mentor og den unge halvanden time på mentors arbejdsplads eller på et offentligt sted f.eks. et bibliotek. De aftaler selv, hvornår de mødes. En fast ugedag og tidspunkt er at foretrække. Sammen gennemgår de nu det specielt udviklede mentorprogram bestående af fireogtyve møder. Efter kort tid vil mentor begynde at få øje på den unges evner og talenter. Nu kan de sammen rette fokus ind på, hvordan den unge kan bruge disse evner og talenter mere i skolen, fritiden og i deres valg af uddannelse og job i fremtiden.

BELØNNING

For at motivere den unge til at fuldføre hele mentorprogrammet vil der blive indsat kr. 25,- på en konto efter hvert fremmøde. Når den unge har gennemført samtlige 24 møder vil der stå kr. 600,- på kontoen. Dette beløb skal den unge og dennes mentor sammen bruge på en aktivitet eller seværdighed. Det kunne være en tur i Tivoli, Danfoss Universe, Djurs Sommerland, Experimentarium etc.

MENTORPROGRAM

Talentspejderne har i samarbejde med nogle af landets førende læringseksperter inden for f.eks. læringsstile, intelligenser og positiv psykologi udviklet et gennemarbejdet program, der opbygger den unges selvværd og selvtillid.

VI GLÆDER OS TIL SAMARBEJDET

Rigtig mange unge har allerede gennemført mentorprogrammet, og de anbefaler det varmt til andre. Se de mange glade unge på www.facebook.com/talentspejderne

 

 

Udgivet d. 18. maj 2017