Corona-virus: Sådan hjælper din kommune

Alle Erhvervssammenslutningens kommuner Brøndby, Glostrup, Vallensbæk og Albertslund har hjælp og informationer klar til de lokale virksomheder i forbindelse med Corona-situationen. Sidst i oversigten har vi fundet et par ekstra nyttige links (Version 1)

Her får du et overblik.

Brøndby Kommune:

Hvis du er virksomhedsejer, har du sandsynligvis en række spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig i forhold til COVID19. Medarbejderne i Virksomhedsservice står til rådighed og hjælper med at oplyse om de nye muligheder via de hjælpepakker regeringen har udmeldt:

Du kan træffe os på tlf. 2330 2370 eller på e-mail: virksomhedsservice@brondby.dk

Læs mere her

Vallensbæk Kommune:

Vallensbæk Kommune har besluttet at betale fakturaer ved varemodtagelse for at lette leverandørerne likviditet.

Jobcenteret i Vallensbæk står klar til at hjælpe virksomheder. Kontakt jobcentret på jc@vallensbaek.dk eller telefon 4797 4000

Mere information her

Glostrup Kommune:

Glostrup Kommune er lige nu er ved at fremskynde betalinger for 25 mio. kr. for at gavne virksomhedernes likviditet.

Der er også aktiviteter i gang for at sikre størst mulig fremdrift for gennemførelse af kommunens planlagte opgaver, der skal udføres af erhvervslivet. Det kan handle om vedligeholdelse af kommunens ejendomme samt anlægsarbejder/byggerier.

Glostrup fremrykker også asfaltarbejder og fortovsgenopretning, og vil sikrer en hurtig myndighedsbehandling af byggesager, plansager, miljøgodkendelser m.m.

Albertslund Kommune

Kommunen opfordrer alle til at række ud efter hjælp – og hjælpe hinanden i denne tid. Har du spørgsmål omkring erhverv og erhvervsudvikling kan du kontakte erhvervskonsulent Carsten Brodersen på telefon 2020 3873.

Læs mere om Corona information til virksomhederne her

Erhvervshuset står klar til at hjælpe lokale virksomheder

Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden er fortsat åbent og tilgængelig for alle virksomheder, der ønsker hjælp og sparring – ikke mindst i forhold til økonomi, likviditet og overblik over regeringens hjælpe-pakker.

Sparringen er uvildig, fortrolig og gratis.

Erhvervshus Hovedstaden er ejet af 29 kommuner bl.a. Brøndby Kommune, Glostrup kommune, Vallensbæk Kommune og Albertslund Kommune

Læs om sparringen på erhvervshusets hjemmeside, eller ring  4188 6667, eller send en e-mail på info@ehhs.dk

Få en økonomisk håndsrækning

Vækstfonden kan snart give en økonomisk håndsrækning til virksomheder i forbindelse med tab som følge af covid-19.

Den økonomiske hjælp fra Vækstfonden sker via en kautionsordning, som skal gøre det muligt for virksomheder, hvis forretning i særlig høj grad er påvirket af spredningen af covid-19, at få en finansiel håndsrækning.

Læs mere på Væsktfondens hjemmeside

Få mere info på Virksomhedsguiden

På Virksomhedsguiden finder du mange vigtige informationer om at drive virksomhed i denne situation.

Læs mere her

Tekst: Michael Odsgard

Udgivet d. 20. marts 2020