Børneloppen modtager Erhvervsprisen 2024

Loppesupermarkedet for børneting, Børneloppen, med hovedkontor i Vallensbæk, er modtager af Erhvervssammenslutningens Erhvervspris 2024

Det var et par glade ildsjæle fra Børneloppen, som modtog Erhvervsprisen onsdag den 22. maj 2024 på Erhvervssammenslutningens generalforsamling, som blev afholdt på Vallensbæk Rådhus. Her overrakte Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K) prisen til ægteparret Sofie og Morten Brandt, som er medindehavere og to af initiativtagerne bag virksomheden.  

Børnefamilier og byliv

I begrundelsen for at tildele Børneloppen Erhvervsprisen lagde borgmesteren vægt på, at Børneloppen i Vallensbæk er et stjerneeksempel på, hvordan man kan lave en god forretning på den grønne omstilling, som samtidig understøtter lokale initiativer og giver grobund for vækst.

– Børneloppen ApS har i en tid med butiksdød formået at skabe en forretningsmodel for virksomheder, hvor der er fokus på bæredygtighed og hvor franchisetagere over hele landet åbner butikker. Og deres butikker er med til at tiltrække børnefamilier og skabe mere byliv, sagde Henrik Rasmussen, ved overrækkelsen af Erhvervsprisen.

Erhvervspris – en anerkendelse af grønne løsninger

Det er da også en glad medindehaver som fortæller, at både indehaverne og medarbejderne i både Børneloppen Vallensbæk og de andre afdelinger er utroligt glade for prisen.

– Det er et kæmpe skulderklap for en virksomhed som Børneloppen. Den er startet fra scratch, er siden vokset og har nu flere afdelinger rundt om i hele Danmark. Og samtidig er der flere undervejs. Erhvervsprisen er også en anerkendelse af, at konceptet vi har sat i gang, fokuserer på genbrug og dermed giver børnefamilier og andre kunder muligheden for at vælge grønnere løsninger, når de køber børneting.

– Samtidig har vi skabt et fællesskab, hvor folk også kommer ned i butikkerne med deres børn. Vi afholder både børnerytmik, laver sessions med børnefotografering, ligesom der altid er kaffe på kanden, siger Morten Brandt.  

Salgssted for børnelopper manglede

Børneloppen blev etableret af Brandt-ægteparret og af deres venner, ægteparret Johanna og Niels Kiel Nielsen tilbage i 2016. Begge par boede i Vallensbæk, og de havde i gennem længere tid undret sig over, at de ikke var stødt på dedikerede fysiske brugtmarkeder for børneting nogen steder i oplandet.  

– Det ville vi gerne lave om på. Derfor lejede vi et lokale i Valby, hvor borgere kunne leje en standplads og sælge deres brugte børneting, fortæller Morten Brandt.

Siden er konceptet vokset, og i dag ligger Børneloppens 13 butikker over hele landet. Der kan man købe alt lige fra barnevogne og klapvogne til børnesenge, legetøj, børnetøj, ventetøj og mange andre børnerelaterede ting.

– Her finder man det man skal bruge til en noget lavere pris, end hvis man køber det fra nyt. Samtidig er kunderne med til at holde livscyklussen for de mange ting kørende i længere tid, siger Morten Brandt.

Hånden er lagt på kogepladen

Satsningen med Valbyafdelingen var i sin tid en så stor succes, at både Sofie Brandt og Johanna Kiel Nielsen sagde deres respektive jobs op for at kunne hellige sig projektet. I 2019 solgte Morten Brandt sit tømrerfirma og har siden 2019 arbejdet fuld tid i Børneloppen, hvor Niels Kiel Nielsen er bestyrelsesmedlem. Hovedkontoret ligger netop i huset, hvor også Børneloppen Vallensbæk holder til.

– Vi har lagt hånden på kogepladen, har satset stort og er gået helhjertet ind i projektet. Det er en kæmpe tilfredsstillelse, at det er lykkedes. Det mener vi også Erhvervsprisen afspejler. Prisen giver os mod på mere, og vi regner med at åbne flere butikker i Danmark i løbet af i år.

– Vi kan jo se, at butikkerne både i Vallensbæk og andre steder er med til at trække folk af huse og skabe liv i bybilledet. Samtidig skaber butikkerne nye arbejdspladser. Derfor er Erhvervsprisen et vigtigt signal om, at det sagtens kan lade sig gøre at etablere succesfulde virksomheder i lokalmiljøet, hvis man har gå-på modet og de gode ideer med i bagagen, siger Morten Brandt.

Ud over Børneloppen ApS var også Matrix Sales ApS og Vallensbækdellen ApS nominerede. Matrix Sales ApS specialiserer sig i professionelt lyd- og lysudstyr, mens Vallensbækdellen ApS har haft stor succes med deres populære frikadeller.

Foto: Jesper Koefoed

Udgivet d. 30. maj 2024