Albertslund til kamp for flere fleksjob

400 virksomheder i Albertslund kommune modtager i disse dage brev og folder fra det lokale beskæftigelsesråd, der slår et slag for det rummelige arbejdsmarked.

I disse dage modtager de 400 største virksomheder i Albertslund et brev fra borgmester Steen Christiansen. Brevet handler om de nye fleksjobregler, som Folketinget vedtog med virkning fra 1. januar 2013. Det er en opfordring til alle virksomheder i Albertslund om at give borgere, der ikke kan arbejde for fuld kraft, en chance for alligevel at bidrage på arbejdsmarkedet, skriver Albertslundposten.

Udsendelsen er del af en kampagne, som det lokale beskæftigelsesråd i Albertslund (LBR) har sat i værk.

“Det er rigtig vigtigt for LBR, at den nye reform på fleksjobområdet kommer godt fra start”, siger LBR-formand Annette Pedersen (SF).

“Reformen giver mulighed for at ans?tte medarbejdere helt ned til et par timer om ugen. Og det er nyt. Det er også nyt, at virksomhederne kun betale for de timer, der er aftalt. Medarbejderen sikres økonomisk gennem et flekslønstilskud fra kommunen ved siden af lønnen. Jeg håber, at rigtig mange virksomheder vil gå i tænkeboks og se, om de ikke kunne have brug for et par ekstra hænder nogle timer om ugen”, siger Annette Pedersen.

DA’s repræsentant i LBR’s forretningsudvalg Pia Larsen lader forstå, at arbejdsgiverne bakker op om tiltaget:

“Jeg er rigtig glad for, at der er skabt gennemsigtighed og let tilgængelige regler for fleksjob. Jeg tror og håber, at vi vil se mange flere nye fleksjob. Rigtig mange virksomheder er optaget af at udvise socialt ansvar, men det skal også være nemt. Og det er det blevet nu.”

 

adobe software
Udgivet d. 17. juni 2013